đề thi hsg tiếng anh 8

Preview text

ĐÀ THI HSG TI¾NG ANH LâP 8 CÓ ĐÁP ÁN

Lưu ý: Đề ganh đua này bao gồm 04 trang, học viên thực hiện bài bác thẳng vô đề Học sinh ko được dùng ngẫu nhiên loại tư liệu này, cho dù là tự vị. ĐÀ 01: I/ Chọn kể từ đem phần gạch ốp chân được vạc âm không giống những kể từ sót lại bằng phương pháp khoanh tròn chữ hình mẫu A, B, C, hoặc D. (5 đ)

  1. A. look ed B. watch ed C. carri ed D. stopp ed
  2. A. s tudy B. s uccess C. s urprise D. s ugar
  3. A. u nite B. u nderline C. u niversity D. u niform
  4. A. d a nger B. a ngry C. l a nguage D. p a ssage
  5. A. ch aracter B. ch ildren C. tea ch er D. ch ange II/ Chọn kể từ đem âm ti¿t được nhấn không giống với những kể từ sót lại. (5đ)
  6. A. realize B. improve C. possible D. comfortable
  7. A. important B. especially C. prefer D. influence
  8. A. general B. opinion C. abroad D. surprise
  9. A. comfort B. nation C. apply D. moment
  10. A. medical B. advise C. vegetables D. physical III/ Chọn câu vấn đáp đích thị nhất. Khoanh tròn xoe vô vần âm A,B,C, hoặc D. (15đ)
  11. Are you interested .......... playing badminton after class? A. in B. with C. on D. for
  12. " What........ going vĩ đại Hanoi tomorrow? " A. vĩ đại B. in C. about D. for
  13. Hoa works very ......... sánh she always gets good marks. A. badly B. good C. hardly D. har
  14. The building was built ......... 1962 and 1969. A. between B. from C. since D. for
  15. This school .......... n 1997 A. built B. is built C. was built D. has built
  16. Of all my friends, Hoa is.............

A. the tallest B. the most tallest C. taller D. more taller 7. Would you mind if I ................... a photo? A. take B. took C. would take D. am going vĩ đại take 8. Last week I .................... my children vĩ đại the biggest zoo in town. A. got B. brought C. fetch D. took 9. Are you proud .................... your country and its tradition? A. about B. on C. of D. for 10. Do you collect stamps or other things? - Yes, I am a stamp............. A. collecting B. collector C. collect D. collection 11. It is very dangerous ................... in the polluted environment. A. vĩ đại live B. lives C. living D. live 12. Our ................... resources are limited sánh we should recycle all used things. A. nature B. natural C. naturing D. naturally 13. His xế hộp is the same color .................. my uncle9s. A. alike B. as C. lượt thích D. to 14. This ruler ....................... of plastic. A. make B. made C. is making D. is made 15. I take part ................... youth activities of my school. A. in B. of C. on D. at IV/ Dùng đích thị thời, dạng của xứng đáng kể từ mang đến vô ngoặc. (10đ) Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large industrial firms. However, there (3 3 be) still opportunities for other people (4 3 invent) various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5 3 attempt) vĩ đại show all the devices which people ( 3 invent ) recently. The people (7 3 organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 3 develop) by private inventors. However, it is important (9 3 consider) these questions : Will it work? Will it (10 3 want)? Is it new?

Bạn đang xem: đề thi hsg tiếng anh 8

  1. _ 7.

  2. He always drives more at night. (CARE)

  3. Does this suit you? (ARRANGE)

  4. He is a very carpenter. (SKILL) VII/Gạch chân lßi sai ở mßi dòng sản phẩm trong khúc văn sau rồi sửa thanh lịch mặt mũi (như ví dụ).(10đ) Example: 0. I haven9t saw you for two month 0/ seen Nam is a student. This year he had a very interested summer 1/ holiday. He traveled, with him classmates, vĩ đại a mountainous area 2/ in Hoa Binh province. They gone there vĩ đại help make a road 3/ through a forest among two villages. < It was very difficult 4/ because there had no water vĩ đại drink and no shops where we 5/ could bought food,=said Nam. < It was very cold and wet 6/ in the mountains. It is one of the wetter places in the country.= 7/ Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work, 8/ But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping 9/ to return next year vĩ đại tự any more work there 10/ VIII/ ĐiÁn 01 kể từ vô chß trống không nhằm triển khai xong đoạn văn sau : (10đ) Learning a language is, in some way, lượt thích (1) how vĩ đại fly or play the piano. There (2) important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how vĩ đại tự such things needs lots (3) practice. It is never simply to <know= something. You must be able vĩ đại <do= things with what (4) know. For example, it is not enough simply vĩ đại read a book on (5) _ vĩ đại fly an aeroplane. A (6) can give you lots of information about how vĩ đại fly, but if only read a book and then try vĩ đại (7) without a great khuyến mãi of practice first, you will crash and kill (8) . The same is true of (9) _ the piano. So you think it is enough simply vĩ đại read about it? Can you play the piano without having lots of (10) first? IX/ Ghép nhị câu làm giảm nhiệt độ, người sử dụng kể từ khêu ý. (5đ)

  5. Minh does morning exercises regularly. He wants vĩ đại be healthy ( sánh as vĩ đại )

........................................................................................................
  1. I9m learning English. I want vĩ đại read book in English. (in order to) .......................................................................................................
  2. She said nothing. She didn9t want vĩ đại make him angry (so as to) ...................................................................................................... 4 man was taken vĩ đại the local hospital. He was injured in the accident. (past participle) ........................................................................................................
  3. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle) ....................................................................................................... X/ Dùng kể từ khêu ý vi¿t lại những câu sau sao mang đến nghĩa của câu không bao giờ thay đổi. (10)
  4. Keeping the environment clean is very important.
  • It9s .........................................................................................
  1. They will show the time machine vĩ đại the public when they finish it.
  • The time machine ................................................................................
  1. He was delighted vĩ đại receive his aunt9s letter.
  • He was delighted that ..........................................................................
  1. Old xế hộp tires are recycled vĩ đại make shoes and sandals.
  • People ............................................................................................
  1. I9m very sad that I wasn9t accepted in that group.
  • I9m very sad not ...............................................................................
  1. It9s three years since I last spoke vĩ đại her.
  • I haven9t ..........................................................................................
  1. Tam doesn9t type as fast as she used vĩ đại.
  • Tam used .........................................................................................
  1. < Please turn down the radio for me=, said my father.
  • My father asked .................................................................................
  1. Lan will be fifteen next week.

  2. are 8. be developed

  3. to invent 9. vĩ đại consider

  4. attempts 10. be wanted

V/ 10 điểm – Mßi giới kể từ đích thị 1 điểm 1. with 2. off 3. vĩ đại 4. into 5 6. between 7. up 8. for 9. in / for

VI/ 10 điểm – Mßi kể từ đích thị 1 điểm 1. deliveries 3. activities 5. frightening 7. solution 9. arrangement 2. explanation 4. sunny 6. friendly 8. carefully 10. skillful VII/ 10 điểm – Mßi câu đích thị 1 điểm

  1. interested -> interesting 3. gone -> went 5. had -> was
  2. him -> his 4. among -> between 6. bought -> buy
  3. wetter -> wettest 9. did -> done
  4. since -> for 10. any -> some

VIII/ 10 điểm – Mßi kể từ đích thị 1 điểm 1. learning 2. are 3. of 4. you 5. how 6. book 7. fly 8. yourself 9. playing 10. practice IX/ 10 điểm – Mßi câu đích thị 1 điểm

  1. Minh does morning exercises regularly sánh as vĩ đại be healthy.

  2. I9m learning English in order vĩ đại read book in English.

  3. She said nothing sánh as not vĩ đại make him angry.

  4. The man injured in the accident was taken vĩ đại the local hospital.

  5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous. X/ 10 điểm – Mßi câu đích thị 1 điểm

  6. It9s very inportant vĩ đại keep the environment clean.

  7. The time machine will be shown vĩ đại the public when it is finished.

  8. He was delighted that his aunt sent him a letter.

  9. People recycle old xế hộp tires vĩ đại make shoes and sandals.

  10. I9m very sad not vĩ đại be accepted in that group.

  11. I haven9t spoken vĩ đại her for three years.

  12. Tam used vĩ đại type faster kêu ca she can/ does now.

  13. My father asked bầm vĩ đại turn down the radio for him.

    Xem thêm: thiếu gia lạnh lùng sủng vợ bất chấp

  14. It9s Lan9s fifteenth birthday next week.

  15. When did you use the pen? XI/ 10 điểm – Mßi câu đích thị 2 điểm

  16. Minh has collected stamps since he was a child.

  17. I am not working tomorrow sánh we can go somewhere.

  18. They are going back vĩ đại England in two months.

  19. TV bringing not only information but also entertainment.

  20. At home page on the farm life is always a struggle with nature.

ĐÀ 02

I/ Chßn kể từ gạch ốp chân đem cơ hội vạc âm khác 1. A. look ed B. watch ed C. carri ed D. stopp ed 2. A. u nite B. u nderline C. u niversity D. u niform 3. A. d a nger B. a ngry C. l a nguage D. p a ssage 4. A. ch aracter B. ch ildren C. tea ch er D. ch ange 5. A. l oo k B. c oo k C. b oo k D. r oo f 6. A. s ch ool B. ch emist C. quái ch ine D. a ch e 7. A. h ard B. wh o C. h onest D. h ouse 8. A. pass ed B. danc ed C. liv ed D. walk ed II/ Chßn đáp án đúng 1. Are you interested .......... playing badminton after class? A. in B. with C. on D. for 2. " What........ going vĩ đại Hanoi tomorrow? "

10

2.............................. 7. ................................
3. ............................ 8. .................................
4.............................. 9. ..................................
5. ............................ 10. .................................

IV/ Chßn True mang đến câu đích thị, False mang đến câu sai.

*** True (T) or False (F)?** 1. You can study English, Chinese and Japanese at this language center. 2. If you are new vĩ đại English, you can9t study here. 3. There are no classes for children at this language center. 4. There aren't classes on Saturdays. V/ ĐiÁn dạng đích thị của kể từ vô ngoặc. 1. We have two postal ................................. day. (DELIVER) 2. He left the room without .................................... (EXPLAIN) 3. Playing tennis is one of his favorite..................................... (ACT) 4. We started our trip on a beautiful .......................... (SUN)

1) Phu Ly FOREIGN LANGUAGE CENTER 2) 11 Tran Hung Dao Street, Phu Ly 3) Study English, Chinese and Japanese in the afternoon and evening and weekends 4) Course are offered for children and adults 5) Classes available for beginner, intermediate or advanced students 6) Courses start on June 2nd. 7) Please đường dây nóng 079. 38. 113. 114 for further information

11

5. He said < Good morning= in a most .............................. (FRIEND) 6. He always drives more .................................. night. (CARE) 7. He is a very............................................ (SKILL) 8. Although the room was fully furnished. I felt ........................ (COMFORT )

VI. ĐiÁn kể từ mến hÿp vô chß trống không. When I (1)... child I used (2) ... vĩ đại see my grandmother. I thought her house was (3) ..... as a palace and the garden seemed bigger kêu ca a park (4) ..... grew (5) ........... house and (6) ..... smaller but I still loved visiting the old lady. There were sánh many beautiful things in the house. Sometimes, I played (7) ........... doll9s house which was older kêu ca grandmother herself. At (8) ............, I looked (9) .............. books which were (10) ....... interesting kêu ca my children9s book at home page. * Your answer: 1. ............................ 6. ................................. 2.............................. 7. ................................ 3. ............................ 8. ................................. 4.............................. 9. .................................. 5. ............................ 10. .................................

VII/ Gạch chân lßi sai và sửa lại mang đến đích thị. Example : 0. I haven9t saw you for two months 0/ seen Nam is a student. This year he had a very interested summer 1/ holiday. He traveled with him classmates, vĩ đại a mountainous area 2/ in Ha Nam province. They gone there vĩ đại help make a road 3/ through a forest among two villages. < It was very difficult 4/ because there had no water vĩ đại drink and no shops where we 5/ could bought food,=said Nam. < It was very cold and wet 6/

13

  1. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / sánh / working / go / am. -> ..................................................................................................
  2. back / in / months / England / going / two / are / vĩ đại / they.
  • > ..................................................................................................
  1. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing.
  • > ..................................................................................................
  1. struggle / on / always / nature / home page / life / at / is / the farm / with / a.
  • > ................................................................................................. ĐÁP ÁN

I : 8 x 0 = 2. 1 2 3 4 5 6 7 8 C B A A D C C C

II: 10 x 0 = 2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A C D C A B B A B B

III: 10 x 0 = 2. 1. is ... working 2. has.. 3. was asked 4. vĩ đại go 5. was 6. studied 7. had never had 8. went 9. spoke 10. enjoyed

IV: 4 x 0 = 1. 1 2 3 4 T F F F

V: 8 x 0 = 2. 1. deliveries 3. activities 5. friendly 7. skillful 2. explanation 4. sunny 6. carefully 8. uncomfortable

VI: 10 x 0 = 2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 was vĩ đại very/as when up garden with that in more

14

VII: 10 x 0 = 2.

  1. interested -> interesting 6. bought -> buy
  2. him -> his 7. wetter -> wettest
  3. gone -> went 8. since -> for
  4. among -> between 9. did -> done
  5. had -> was 10. any -> some VIII: 10 x 0 = 2.
  6. It9s very important vĩ đại keep the environment clean.
  7. The time machine will be shown vĩ đại the public when it is finished.
  8. A bunch of flowers have been given vĩ đại her (by them)
  9. People recycle old xế hộp tires vĩ đại make shoes and sandals.
  10. There are sixteen units in this textbook.
  11. I haven9t spoken vĩ đại her for three years.
  12. Tam used vĩ đại type faster kêu ca she can/ does now.
  13. My father asked bầm vĩ đại turn down the radio for him.
  14. It9s Lan9s fifteenth birthday next week.
  15. When did you use the pen? IX: 5 x 0 = 2.
  16. Minh has collected stamps since he was a child.
  17. I am not working tomorrow sánh we can go somewhere.
  18. They are going back vĩ đại England in two months.
  19. TV is bringing not only information but also entertainment.
  20. At home page on the farm life is always a struggle with nature. ĐÀ 03

I. Tìm kể từ gạch ốp chân đem cơ hội vạc âm không giống. 1. A. neighbor B. receive C. weight D. great 2. A. cloudy B. windy C. dry D. rainy 3. A. compost B. shore C. order D. pour

16

A. crowd B. crowds C. crowded D. crowding 14. These are new born ...................... of our farm. A. calf B. calves C. calfes D. calfs 15. My father always drives.......................... He is a ....................... driver. A. carefully - careful B. carefully - carefully C. carefully - care D. careful 3 carefully 16. Unless you work hard, you ............... fail the exams. A. won9t fail B. will fail C. don9t fail D. didn9t fail 17. Mr Minh used vĩ đại .................. a lot when he was young. A. smoke B. smoking C. smoked D smoking 18. Minh drew that picture ................. No one helped him. A. himself B. heself C. hisself D. Minh9s self 19. Why are you turning on the TV? I .......... news. A. will watch B. am going vĩ đại watch C. watch D. watched 20. Hung is ................... vĩ đại ride motorbike vĩ đại school. A. not old enough B. old not enough C. enough old not D. enough not old 21. We have learned English .............. nearly three years. A. since B. for C. in D. in 22. Tom failed the exam .................... his laziness. A. sánh B. because C. because of D. instead of 23. I told him ............... sánh much candy. A. not vĩ đại eat B. don9t eat C. vĩ đại not eat D. vĩ đại eat not 24. Nam doesn9t watch T ..................... often as his brother A. sánh B. lượt thích C. such D. too 25. Nhung is ............................. with being a famous star. A. boring B. boredom C. bored D. vĩ đại bore 26. The show last night was sánh............................. that we saw it through

17

A. fascinating B. fascinated C. boring D. excited 27. Their family had a few ..................... rest after a long trip A. hours B. hour9s C. hours9 D. hour 28. Either I or Tom ................. beef. A. doesn9t lượt thích B. don9t lượt thích C. lượt thích D. likes 29. When I called her, she ................ a bath. A. had B. was having C. has D. is having 30. I am looking forward vĩ đại .................. you. A. see B. seeing C. be seeing D. be seen 31. What ............... when I called you? A. were you doing B. did you tự C. are you doing D. tự you do 32. I9d rather you ............. at home page tonight. A. stay B. stayed C. vĩ đại stay D. staying 33. It was raining ........... we canceled the trip vĩ đại Ha Long Bay last Sunday. A. although B. because C. sánh D. but 34. She spends fifteen minutes ............. vĩ đại school. A. vĩ đại walk B. walking C D. walked 35. She hasn9t written vĩ đại bầm.......... A. already B. never C. no longer D. yet III. Vi¿t lại câu sao mang đến nghĩa không bao giờ thay đổi.

Xem thêm: bánh sinh nhật tặng chồng

  1. How long is it since he left school?  When................................................................................
  2. We can9t afford vĩ đại buy the xế hộp.  The xế hộp..............................................................................
  3. We arrived too late vĩ đại see the film.  We didn9t...........................................................................
  4. If you don9t rest yourself, you will be ill.  Unless................................................................................

19

......... The candles will be lighted at the beginning of the tiệc ngọt. ......... The number of the candles is also the age of the person. ......... They don9t sing any tuy nhiên at the tiệc ngọt. ĐÁP ÁN

  1. When did he left school?
  2. The xế hộp is too expensive for him vĩ đại buy.
  3. 3 We didn9t arrive early enough vĩ đại see the film. _ We didn9t arrive early in time vĩ đại see the film.
  4. Unless you rest yourself, you will be ill.
  5. It9s the first time Nam has spoken vĩ đại a foreigner.
  6. How heavy is your suitcase.
  7. Your house isn9t sánh big as mine.
  8. The xế hộp is cleaned every week by my father.
  9. He asked bầm if I knew vĩ đại speak English.
  10. The job should be done tomorrow.

1- F 2- T 3- T 4- T 5- F

6- T
7- F
8- T
9- T
10-F
ĐÀ 04

I. Give the correct sườn of the verb in brackets:

  1. He (live) with his grandfather when his parents (go) vĩ đại Ha Noi
  2. Everybody (want) vĩ đại learn English.
  3. She (buy) a new house next month?

20

  1. They (become) better students.